Forside

     


Stamtavle
Bon'obis

Dafoe

12.04.1999 -

03.11.2008.

 
Spejling
Dafoe hygger sig Dafoe i skoven Dafoe spiser kødben Dafoe, Julen 2005
 

Dafoe - hej hop, her kommer jeg - 6 år gammel

   
Farve: Hvid m. brun  
Opdrætter: Jens Erik & Dorte Svensson  
   
Da Dafoe var 2 år gammel, løb han ind på en mark hvor der går heste - og blev sparket i hovedet så overlæben flækkede og han fik en kraftig hjernerystelse. Jeg var ikke tilstrækkelig opmærksom på hvor "sej" en to-årig hanhund - som Dafoe - selv syntes han var, så jeg nåede ikke at forhindre ham i at løbe derind, men jeg fik dog stoppet hesten i at angribe ham flere gange ..... og så gik det ellers hjemad og videre til dyrlægen.

Dyrlægen konstaterede at overlæben var flækket, men ikke kunne syes og at han ellers skulle holde sig i ro; det gav nu sig selv, han kunne ikke ryste sig og næsten heller ikke gå i en uge. Efterhånden kom han dog i gang igen - og alt så tilsyneladende almindeligt ud igen med hans helbred. 

I oktober 2002 - halvandet år efter, kom Dafoe ud for flere små uheld, han gled ud over kanten på en badebro og slog hovedet inden han gled ned i vandet, han svømmede dog selv i land. Nogle dage senere blev han væltet af en anden hund, og fik en skade i lænden. Til slut kunne han ikke bukke hovedet for at drikke vand (begyndende diskusprolaps ifølge vores dyrlæge), og han havde stærke smerter og kunne ikke lægge sig ned på siden. Vi besluttede at tage ham til dyrlæge for at få en smertestillende sprøjte, desværre (!!!!) gav dyrlægen ham også to injektioner med et binyrebark-hormon (prednison) trods oplysninger i Dafoe´s journal om at han er allergisk overfor dette.

På kun 10 min. hævede Dafoe op over hele kroppen, det så ud som om han tog 10 kg. på for øjnene af mig. Det eneste dyrlægen kunne sige var at hvis ikke hævelsen fortog sig inden der var gået en time, kunne han give Dafoe en ny indsprøjtning med et lignende produkt - jeg var målløs, han "tilbød" at give Dafoe endnu mere af et produkt som han helt klart ikke kan tåle ???????????? Næste dag var hævelsen på kroppen mindre, men hans ører var stadig tre gange så tykke som normalt!

   

Dafoe 16.02.2003.

Dafoe 16.02.2003.

Tidligere på året havde jeg læst i "HUNDEN" om Marianna Bendixen, som behandler hunde med kiropraktik.
Til alt held fik jeg en tid til behandling af Dafoe allerede næste dag. Det viste sig at Dafoe´s ryg var "vind og skæv", organerne var på overarbejde og han udskilte affaldsstoffer til dels via huden. Marianna Bendixen gav Dafoe den første af 4 behandlinger. De næste uger sov han MEGET og drak EKSTREMT MEGET VAND, han blev virkelig skyllet igennem.

Ved juletid viste det sig desværre at Dafoe havde udviklet kraftige hud forandringer, der var knopper og hårtab over hele kroppen (minus hovedet), ingen hår på indersiden af benene, specielt bagbenene - der senere blev det største problem. I en periode havde han tillige ingen hud på den ene bagpote.
Jeg troede til at begynde med at han ikke længere kunne tåle hans foder, så jeg skiftede stille og roligt over på noget andet foder, det hjalp ikke. Over de næste ca. 5 måneder prøvede jeg nye foder-typer, desværre uden effekt. For at støtte hans overbelastede krop fik han Aloe Vera at drikke dagligt, og ALLE de gange han var ved at klø sig selv i stykker og ikke kunne sove - også om natten ! - er han blevet sprayet med Aloe Vera for at dæmpe kløen så han kunne få ro og hvile.

I juni måned 2003 tog jeg igen Dafoe med til Kiropraktor og det viste sig at der i hans lænd var nervebaner der sad i klemme - med det resultat at hans lever og nyrer ikke fungerede normalt - i stedet for at "rense og udskille" hans krops affaldsstoffer gennem lever og nyrer, blev de udskilt via hans hud med enorm irritation til følge.
Til min store glæde faldt han roligt i søvn på vej hjem - efter den kiropraktiske justering af hans lænd - og i de følgende uger helede han op over det hele - DAFOE FIK FLOT PELS OG HUD OVER HELE KROPPEN.

11.02.2004:
Dafoe er fuldstændig rask. Huden er helet op og pelsen er fortsat fin. Vi er begyndt at give ham en lille smule almindeligt foder sammen med specialfoderet, og ser frem til at han også på dette område er velfungerende igen ! 

05.10.2004:
Dafoe har nu fået normalt foder i otte måneder, og hans pels er flot og hans humør står på FORTRÆFFELIGT. To til tre gange om året får han et kiropraktisk check af ryggen hos Marianne Bendixen.

18.04.2006:
Dafoe er netop fyldt 7 år.

Han bliver i dag fodret med BARF foder, d.v.s. han får råt kød og friske grønsager samt kødben - alt sammen noget han nyder meget.
Alt i alt trives han; lever et rigtigt hundeliv med gode gåture hver dag, som leder for vores andre hunde.
Han besøger stadig Marianna Bendixen, så hans gode tilstand kan blive vedligeholdt.

   

Oktober 2008:  Dafoe blev 9,5 år.